В тази гротескна политическа обстановка единственото, което ни остана, е да се

...
В тази гротескна политическа обстановка единственото, което ни остана, е да се
Коментари Харесай

Меметата на протеста – част 1: има такъв премиер

В тази гротескна политическа обстановка единственото, което ни остана, е да се смеем. Да се присмиваме на безсилието на една политическа върхушка, която отхвърля да се помири, че дните ѝ са изчерпани. Да се самоиронизираме, че допуснахме пипалата на октопода да се увият към нас.

Да, съжаляваме, че властта е в ръцете на хора, които ни карат да потъваме в земята от позор, когато ги видим по малкия екран. Но с апатията, с търпението, с непостоянството си, ние им дадохме крила. 

Сега, като се изключи че сме един до друг по площадите, споделяме гнева си, като споделяме и творчеството на знайни и незнайни създатели на шаржове, мемета и карикатури. За да потвърдим, че именно младите, умни и талантливи българи могат да мислят, да иронизират, да търсят бъдеще. И те в последните дни избраха " воин " на тяхното творчество да е точно антигероят на страната – Бойко Борисов. 

 



Да, младите към този момент не са само в обществените медии, а и са по площадите. Като напълно скоро ще тръгнат и към изборните секции. За да гласуват за смяна. А политиците би трябвало да имат едно мислено. Че тези, които изберем, ще държим виновни. Този път, уповавам се, по-отрано. А в случай че не сме удовлетворени от тях, ще ги подменим. Както със смях, по този начин и с дейности. 

Разгледайте селекцията ни от мемета, които дават отговор най-добре на въпроса какви ръководещи заслужаваме. И не би трябвало ли да мислим, когато отидем да упражним правото си на цивилен глас.

 
Кои са същинските лица на митинга?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР